Outsourcing

Mi az outsourcing?

Vannak olyan helyzetek, amikor egy vállalat átvilágítása során megállapításra kerül, hogy a tevékenységei között vannak olyanok, amelyek vagy nem illeszkednek a vállalat profiljába, vagy a tevékenység túlságosan költségigényes a számukra. Ilyen esetekben ezeket a tevékenységeket és esetenként a tevékenységet végző munkaerőt is kihelyezik egy külső céghez. Ezt jelenti az outsourcing.
Az outsourcing lényege, hogy a folyamat során történő kihelyezéssel a vállalat több szempontból is jól jár. Egyrészt, mert jobb minőségű és megfelelően kontrollálható szolgáltatást kap, másrészt költséghatékonyabbá teszi a működést. A működése hatékonyabb lesz, mivel jobban tud a fő tevékenységekre koncentrálni.
Mindenképpen figyelembe kell azonban venni az outsourcing szolgáltatási körének meghatározásakor, hogy jár-e a kihelyezés valamilyen kockázattal a vállalat szempontjából.
A jobb megértés érdekében a legjobb példa talán egy kisvállalkozás esete, aki autófényezéssel foglalkozik. Neki is törvényben rögzített kötelezettsége a könyvelés vezetése. Ez ugye nem a fő tevékenysége, így megbíz egy könyvelőt egy vállalkozói szerződésben, hogy ezt a feladatot lássa el. Ez az egyszerű példa is outsourcing. Röviden megfogalmazva ez egy feladatkiszervezés.

Az outsourcing és a jó szervezés

Sokan tartanak attól, hogy kiszervezzenek különböző feladatokat a vállalkozásukból. Valószínűleg hallottak már olyanról, hogy ez nagyon nagy kockázattal jár, hiszen előfordulhat az is, hogy a megbízott külső cég ugyan elvégzi a feladatát, de nem jól. Sajnos ez egy munkavállaló esetén is kockázat, de egy megfelelő outsourcing cég segítségével az ilyen jellegű kockázat nullára csökkenthető.
Ha például a munkaszervezést helyezzük górcső alá, úgy az alábbi előnyöket érdemes kiemelni. Saját tapasztalat, mert nálunk ez így működik.
Szóval egyrészt ugye az outsourcing szolgáltatásunknál mi igazítjuk a saját folyamatainkat, és átlátjuk azokat. Ez alapján javaslatot teszünk az ügyfélnek, hogy hogyan tudja növelni a hatékonyságot csupán szervezéssel, amivel egy-egy terület kiszervezése nemcsak stabilabban és biztonságosabban látható el, de képes csökkenteni más területek kapcsolódó többletadminisztrációját is.
Másrészt maradva a könyvelős példánál, egy nagyobb cég esetén jelentős gondot okozhat, ha a bérszámfejtés, vagy bevallás készítés idején kiesik a kolléga, akinek ez a feladata. Amennyiben ez a feladat nálunk van, úgy ez nem fordulhat el, hiszen nálunk biztosított a helyettesítés, és folyamatosan tudjuk biztosítani a szolgáltatást.
Mi ugyanis, mint outsourcing szolgáltató nem csupán a munkaerőt biztosítjuk, hanem az adott feladat folyamatos ellátására szerződünk.

Költségcsökkentés az infrastruktúrában

A belső munkaerő költségéről már esett szó, de nemcsak itt lehet megtakarítani, hanem a kiszervezendő terület ellátására jutó irodai rezsi költségekben is. És akkor még nem is beszéltünk az egyik legnagyobb tételről. Outsourcing esetén a könyvelési vagy bérszámfejtési szoftver beszerzésének és fenntartásának költségei sem terhelik tovább a céget.

Velünk kiszervezheti a teljes HR adminisztrációt is!

Outsourcing szolgáltatásban vállaljuk a teljes HR adminisztrációt a munkavállalók beléptetésétől a kiléptetésig. Pontosítva ezek az alábbiak:

  • alkalmassági vizsgálat szervezése
  • munkaszerződés kötése
  • bérszámfejtés, tb-ügyintézés
  • hatósági ügyintézés
  • igazolások készítése, kiadása
  • adatszolgáltatások küldése
  • igény esetén a munka- és védőfelszerelés beszerzése, kiosztása

Beszéljünk a felelősségről

Feladatunkat az outsourcing szolgáltatói szerződésünkben rögzített feltételek szerint látjuk el. Ebben a szerződésben a kiszervezett területtel kapcsolatos felelősség delegálása is rögzítésre kerül. Ez azt jelenti, hogy számonkérhetőek vagyunk!