HR tanácsadás

A HR tanácsadás megértéséhez először nézzük meg, hogy mi az a HR!

A kifejezés az angol human resource rövidítése. A jelentése emberi erőforrás, vagy humán erőforrás (hiszen a humán szó már beépült a nyelvünkbe).
Az emberi erőforrás mindent magába foglal, ami egy cég, vállalat működése során a munkavállalókkal és az ő tevékenységükkel összefügg.
A humán erőforrás egy eszköz, ami ma már elengedhetetlen a vállalati stratégia megvalósításához, a megfelelő munkavállalók kiválasztásához az adott pozíciókra, valamint eszköz a dolgozók motiválásához, kontrolljához, azok szakmai oktatásához, fejlesztéséhez.
Egy megfelelő HR tanácsadás segítségével megalkotható a megfelelő vállalati stratégia, amellyel fokozni lehet a termelékenységet. Igen, ez fontos, hiszen minden cég esetében az egyik legnagyobb költségelem a munkaerő, vagyis maga az ember. Ha pedig ez jól működik, akkor a produktivitás is nő.

Mi történik egy profi HR tanácsadás keretében?

Ahogy azt már említettük, a HR tanácsadás keretében alkotjuk meg a cég HR stratégiáját, annak igény szerinti megvalósítását és kontrollját. Amennyiben arra igény jelentkezik, úgy az egyes területeket önállóan is. Milyen területekről beszélünk? Vagyis mit vállalunk ügyfeleink részére?

  • HR-stratégia kidolgozása
  • problémák feltérképezése
  • megoldási javaslatok kidolgozása
  • álláshirdetések készítése
  • állásinterjúk szervezése, lebonyolítása
  • új munkavállaló beilleszkedésének elősegítése
  • meglévő munkavállalók kompetenciáinak felmérése
  • képzés, továbbképzés szervezése

Milyen szempontokat tartunk mi fontosnak egy HR tanácsadás során?

Hasonlóan a fejvadászat során megfogalmazottakkal, a HR tanácsadás is egy rendkívül összetett feladat. Ugyanúgy vannak érzelmi és hideg stratégiai szálai. Meg kell találnunk a balanszot a tárgyi tudás és az ügyfélorientált gondolkodásmód között. És az ügyfél alatt értjük a HR tanácsadás segítségét kérő munkavállalókat és a munkáltatókat egyaránt.
Egy profi HR tanácsadás szolgáltatásakor minden szempontot figyelembe kell venni, és valóban keskeny mezsgyén járunk, amikor arról kell döntenünk, hogy kit vagy mit helyezzünk előtérbe. Az embert, az ügyfelet (vállalatot), mennyire legyen fontos az érzelmi szempont, foglalkozzunk-e a lélekkel.
Mi a HR tanácsadás alkalmával igyekszünk úgy végig vinni a folyamatokat, hogy az előbb említettek közül egyik se sérüljön.

De miért ilyen nehéz ez?

Azért, mert a HR tanácsadás alanyainak a szempontjai sok esetben eltérőek. Mi azt valljuk, hogy számunkra nagyon fontos az empátia, a megértés, a bizalom, hiszen ha a munkavállalói oldalt nézzük, akkor az ott lévő emberek igénye rendszerint erre irányul. Mi pedig tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy segítőkészség, és megfelelő odafigyelés hiányában nem lehet eredményt elérni. És ezt pontosan tudatosítani kell az ügyfelünkben is, aki esetenként ezzel ellentétes álláspontot képvisel.
Amit az ügyfél által elvárásnak tekinthetünk, az a megfelelő stratégia kidolgozása, és annak megvalósítása. Az eredményes megvalósításhoz azonban nem elég a tárgyi tudás és a kemény munka, tekintettel kell lenni az emberi tényezőre is, hiszen az ember egy érző lény, akinek lelke van. Nekünk a munkánk során ezzel is foglalkoznunk kell.
És mindezeken túl a jó HR tanácsadás feltétele a megfelelő tárgyi tudás. Ez azt jelenti, hogy tájékozottnak kell lennünk, naprakész információkkal rendelkeznünk a munkáltatói igényekről, a munkaerőpiacról. Tudnunk kell például, hogy hová lehet fordulni abban az esetben, ha olyannal találkozunk, hogy valaki a szociális, megélhetési gondokkal küzd.
Ez mind a HR tanácsadás része, és igen összetett, sokrétű képességet igénylő munka, de mi szeretjük, és készséggel állunk valamennyi képességünkkel az Önök szolgálatára. És ezt non-stop biztosítjuk!